Waarom gedragstherapie?
Wanneer uw kat probleemgedrag vertoont is een onderliggende emotie (angst, frustratie, verveling, controle kwijt) de oorzaak. Om het gedragsprobleem te verhelpen is het belangrijk om de oorzaak van dat gedrag te achterhalen, hiervoor heb ik veel informatie van u nodig over uw kat.

Bij "simpele" problemen kan ik u telefonisch of per e-mail tips geven, maar bij problemen die meer aandacht vragen is een uitgebreider advies nodig.

Wanneer een gedragsprobleem niet bij de oorzaak wordt aangepakt zal het probleem toenemen en zelfs uitbreiden. Een kat met angsagressie leert dat door het inzetten van agressie het "gevaar" op afstand blijft, hierdoor zal de agressie toenemen. Een kat met stress zal uiteindelijk lichamelijke klachten krijgen en ziek worden. Wacht dus niet te lang om hulp in te schakelen, ook als u zelf geen last hebt van het probleem!

Waarbij kan ik u helpen?
- angst
- agressie
- onzindelijkheid
- sproeien
- stress
- pica
- overmatig miauwen
- krabben
- kaallikken
- staartjagen

Hoe ziet een gedragstraject eruit?
U ontvangt via de e-mail een vragenlijst die u na het invullen weer naar mij retourneert. Vervolgens kom ik bij u thuis om met u te praten over het gedrag en om uw kat(ten) te observeren. Dit is nodig om te achterhalen wat de oorzaak en motivatie is voor het gedrag, zodoende kan ik een plan van aanpak maken.

Na het consult ontvangt u van mij een verslag met daarin de diagnose, waar het gedrag vandaan komt en wat u eraan kunt doen. Vanaf dat moment zal u zélf aan de slag moeten met de adviezen om het probleemgedrag te verhelpen. Uiteraard zal ik u hierbij, gedurende 3 maanden, begeleiden.