Waarom katten trimmen?
Gemiddeld is een kat 8% van de tijd dat deze wakker is bezig met vachtverzorging. We denken dan al snel dat wij daar niet bij hoeven te helpen, maar dat klopt niet helemaal. Door al dat poetsen krijgen katten veel haren binnen, hierdoor ontstaan haarballen en daar kunnen ze veel last van hebben. Daarnaast kan de ondervacht gaan klitten, wanneer daar niks aan gedaan wordt zal het gaan vervilten. Dit is heel pijnlijk, waardoor de kat minder gaat bewegen en niet meer geaaid wil worden. Er wordt vaak gedacht dat alleen langharige katten naar de trimster moeten, maar ook korthaar katten kunnen dit zeer waarderen. Zeker de oudere korthaar katjes, deze worden wat strammer en kunnen daardoor niet meer overal bij.

Hoe ziet een trimbehandeling eruit?
Bij Cat Care de Vos wordt er voldoende tijd genomen voor de behandeling van uw kat. Ik vind het belangrijk dat de kat zich op zijn of haar gemak voelt.

Een trimbehandeling start met het wegen van de kat, daarna bekijk ik de ogen, oren en voel ik de vacht door. Ondertussen vraag ik aan u wat de problemen zijn en wat uw wensen zijn. Hierna kan ik aangeven welke behandeling nodig is. Als eerste zullen de nagels geknipt worden, daarna ga ik aan de slag met kammen, klitten verwijderen en uitwollen. Wanneer er sprake is van vervilting zal de kat (gedeeltelijk) geschoren worden. Mocht de kat helemaal geschoren moeten worden, dan laat ik de kraag, pootjes en staart behaard.

In bepaalde gevallen is het beter om een kat te wassen. Dit kan ik alleen bij kortharige katten, voor het wassen van langharige katten ben ik genoodzaakt om u door te sturen naar een collega trimmer.

Hoe vaak is een trimbehandeling nodig?
Dit is afhankelijk van vachtstructuur, hoeveelheid onderwol, seizoen, weer, binnen,- of buitenkat, leeftijd, gezondheid en wat u als eigenaar zelf kan. Gemiddeld komt dit neer op 3 trimbehandelingen per jaar, maar er zijn ook katten die om de 2 maanden een behandeling nodig hebben. Samen met u ga ik kijken wat voor uw kat noodzakelijk is.

Wat zijn de kosten?
Klik hier voor de tarieven.