Mijn naam is Mareille de Vos.


Als kind had ik eigenlijk niet zoveel met dieren. Ik vond ze heel interessant maar begreep ze niet, waardoor ik juist bang voor ze was. Uit een beroepskeuzetest kwam naar voren dat ik erg geïnteresseerd was in de zorg. Toen niet wetende hoe breed de zorg is, dacht ik dat ik mensen moest gaan wassen. Dit leek mij helemaal niks en dacht dat dierverzorging veel beter bij mij zou passen. Zodoende besloot ik de opleiding dierverzorging en paraveterinair in Barneveld te gaan doen. Ik raakte steeds meer vertrouwd in dieren, vooral honden hadden mijn voorkeur, in tegenstelling tot katten, want die vond ik erg onvoorspelbaar.

Van juli 2007 t/m april 2020 heb ik als paraveterinair (dierenartsassistente) gewerkt bij Dierenkliniek Wilhelminalinde in Renkum. Inmiddels had ik zelf een katje, Amice. Een kater met een pittig karakter! Op mijn werk kreeg ik meer vertrouwen in katten, zolang ik maar rustig bleef was er veel te bereiken met ze. Door het werk en mijn eigen kat onstond interesse in het gedrag van katten en besloot ik de opleiding tot kattengedragstherapeut te volgen. In maart 2014 heb ik mijn diploma gehaald bij Tinley. Hierdoor kon ik klanten helpen met het "probleem"gedrag van hun kat. In de kliniek kom ik regelmatig katten tegen die hun vacht niet (meer) goed kunnen onderhouden, deze katten werden dan onder een roesje geschoren. Dat moet toch anders kunnen vond ik, daarom ben ik gestart met de opleiding katten trimmen. Sinds november 2018 mag ik mij gecertificeerd katten trimster noemen. Een mooie aanvulling op mijn werk.

Omdat de praktijk in Renkum moest sluiten, ben ik terug op de plek waar ik mijn allereerste stage liep. Per 1 mei 2020 werk ik bij de Dierenarts Rooseveltweg in Wageningen. Gedurende 11 jaar heb ik ook nog les gegeven op een hondenschool, maar wegens de drukte van mijn eigen bedrijf heb ik daarmee moeten stoppen.

 

Momenteel ben ik in het bezit van twee katten (Europese Korthaar Kruising). Amice is de oudste, een onzekere kater die rustig benaderd moet worden en zelf aangeeft wanneer hij aandacht nodig heeft. Mees is samen met zijn broertje Co gevonden in Frankrijk door Nederlandse vakantiegangers. Met z'n 2tjes zijn ze bij mij komen wennen, ze waren echt dikke vrienden. Helaas heb ik in juli 2019 afscheid moeten nemen van Co op 9 jarige leeftijd.

Benieuwd naar mij diploma's? Klik dan hieronder op de betreffende opleiding.
Paraveterinair
Kattengedragstherapeut
Kattentrimster